Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ligt op steenworp afstand van Haarlem. De aangelegde grachtengordel eind 16e eeuw is een van dé bezienswaardigheden van de stad. Andere belangrijke attracties zijn musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Wallen, de coffeeshops en natuurlijk de grote pleinen. Wist u al dat Amsterdam de meeste nationaliteiten ter wereld telt?

Cultuur
In Amsterdam zijn er vele musea te vinden. De grootste liggen aan het Museumplein, dit zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere musea op andere plekken in de stad te vinden. Het Tropenmuseum, het Amsterdam Museum, het Joods Historisch Museum, het paleis op de Dam, Het Anne Frank Huis en het Rembrandthuis zijn hier voorbeelden van. Naast genoemde musea is er meer cultuur in Amsterdam te vinden. Het Koninklijk Theater Carré, het DeLaMar en de Stadsschouwburg zijn voorbeelden van bekende Amsterdamse schouwburgen en theaters. Het terrein waarop de Westergasfabriek gebouwd is, is ook zeker het bezoeken waard. Aan het begin van de 21e eeuw verrees hier namelijk een nieuw cultuurpark, waar tegenwoordig vele exposities, optredens en festiviteiten worden georganiseerd.

Logistiek
Amsterdam beschikt over tien treinstations waarvan Amsterdam Centraal de grootste en bekendste is. Als bezoeker van camping De Liede arriveer je binnen 15 minuten op treinstation Amsterdam Centraal. De intercity naar het centrum van Amsterdam gaat elke vijftien minuten. Bij goed weer is het aan te raden om Amsterdam per fiets te bezoeken. De stad staat namelijk bekend om haar goede faciliteiten voor fietsers. Daarnaast vinden bijna 40% van alle verplaatsingen per vervoersmiddel in Amsterdam, met de fiets plaats. De afstand van de camping tot in het centrum van Amsterdam is ongeveer 20 kilometer. 

Voor meer informatie over Amsterdam klikt u hier.