Haarlem

Haarlem is één van de mooiste steden van Nederland, althans dat vinden wij. De stad telt ongeveer 150.000 inwoners en ligt aan de rivier het spaarne. De stad heeft een aantrekkelijke binnenstad met vele monumenten en bezienswaardigheden als het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Daarnaast staat Haarlem bekend om haar grote verscheidenheid aan cafés, restaurants en winkels in de grote winkelstraten. Wist u trouwens dat Haarlem in 2013 is verkozen tot de beste winkelstad met het meest gevarieerd winkelaanbod?! (onderzoek van CBS)

Cultuur
Op het gebied van cultuur is er in Haarlem veel te beleven. Zo beschikt de stad over een aantal podia: Philharmonie, Toneelschuur, Patronaat en de Stadsschouwburg Haarlem. Allen bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van onder andere toneel, dans, muziek en film. Zoals al vermeld beschikt Haarlem ook over musea. De bekenste zijn het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Het 100 jarige bestaan van het Frans Hals Museum wordt in 2013 gevierd met het Frans Hals Jaar. Het oudste museum van Nederland (1784) staat ook in Haarlem, namelijk het Teylers Museum. In 2011 werd dit museum genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar er is meer. Naast de genoemde musea en culturele podia, biedt Haarlem een aantal toonaangevende galiereis met ieder een eigen stijl. De bekenste in Haarlem zijn de Nieuwe Vide, Horizonverticaal, Galerie 37 en De Vishal. Wij zijn ervan overtuigd dat Haarlem voor elke cultuur liefhebber wel wat te bieden heeft.

Culinair
Na Maastricht telt Haarlem de meeste cafés en restaurants van Nederland, mede hierdoor staat de stad bekend om haar rijke culinaire leven. Van eenvoudig tot exclusief, van trendy koffiebars tot gezellige borrelcafés, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Haarlem. De stad heeft zelfs haar eigen jaarlijkse culinaire evenement: 'Haarlem Culinair'. Tijdens dit evenement in augustus kunnen diverse restaurants zich aan het publiek presenteren.

Logistiek
Vanaf Camping ''De Liede'' is de stad het beste te bereiken met de fiets. Mocht u niet in het bezit zijn van een fiets, dan kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om er een bij ons te huren. U zult ongeveer 20 minuten onderweg zijn. Ook behoren de trein en de bus tot de mogelijkheden om de binnenstad van Haarlem te bereiken. De opstapplaats voor zowel de bus als de trein liggen op ongeveer 15 minuten loopafstand.