Zandvoort

Wie aan Zandvoort denkt, zal direct denken aan zon, zee en strand. Zandvoort heeft al een lange tijd de reputatie als de bekendste badplaats van Noord Holland. Van oudsher staat Zandvoort bekend om de brede stranden, de duinen en het gezellige centrum. Het hele jaar door worden er grote en kleine evenementen georganiseerd.

Strand
Natuurlijk kent u het strand om te zonnen in de zomer, maar ook in de andere jaargetijden in het prima vertoeven op het strand van Zandvoort. Joggen, uitwaaien of even genieten van de, zo nu en dan, woeste Noord-Zee, het kan allemaal. Ook zijn honden toegestaan. Let wel, dit is niet het hele jaar toegestaan, voor meer informatie klik hier.

Natuur
De variatie in begroeiing is erg groot en hierdoor zien we een rijke flora en fauna. In de Kennemerduinen komen, behalve veel vossen, reeën en konijnen, allerlei soorten vogels, insecten en amfibieën voor. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten vleermuizen die slapen en overwinteren in de oude bunkers die zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er een paar jaar geleden runderen, schapen en paarden uitgezet in dit gebied. Schrik niet als u aan het fietsen of wandelen bent in dit prachtige gebied en er opeens een kudde Schotse Hooglanders op het fietspad staat! U kunt het beste de dieren met rust laten en er met een wijde boog omheen lopen. Tegenwoordig grazen er ook wisenten (de laatste wilde oerrunderen van Europa). Om deze mooie dieren te kunnen bekijken is er een speciaal uitzichtpunt gemaakt nabij het meertje waar de wisenten komen drinken. Kraansvlak is een open duingebied met resten van een zeedorpenlandschap. Er zijn speelterreinen aanwezig en er vindt begrazing door runderen en pony`s plaats.

Circuit Park Zandvoort
Onlosmakelijk verbonden met de badplaats Zandvoort is het Circuit Park Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit, geliefd door zowel sporter als toeschouwer met een shistorie die ruim 60 jaar terug gaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden racefans hun hart sneller laten kloppen. Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Deutsche Toerenwagen Masters (DTM) en de Masters of Formula 3. 

Voor meer informatie over Zandvoort klikt u hier.